НОВИНИ

След тежкото престъпление в Русе: Работят по всички версии, за да открият убиеца

Жестоко престъпление в Русе. Жертвата е 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на русенската телевизия TVN. Тялото на младата жена е открито вчера на дунавския кей в района под Захарната фабрика. Разследването се ръководи от Окръжната прокуратура в Русе.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
20:03, 07.10.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Тялото на Виктория Маринова е намерено на крайбрежната алея от гражданин, който подава сигнала в 14,18 ч.

Илиян Енчев , зам.-директор на ОД МВР - Русе : В обрасла с растителност зона се намери труп на лице от женски пол. Веднага започнаха активни оперативно-издирвателни мероприятия, които текат и към момента.

Самоличността на Виктория Маринова е установена по-късно през деня, тъй като в нея не са открити документи. По неофициална информация по обед тя е имала среща с приятели в заведение в Младежкия парк, а след това е отишла да тренира, тъй като днес трябвало да участва в спортните бягания в резервата Сребърна.

От Окръжната прокуратура съобщиха, че са претърсени дома и автомобила на Виктория Маринова, както и жилища на нейни близки. Установен е и маршрута, по който се е движила в този ден.

;

По първоначални данни смъртта е настъпила следствие на удари по главата и задушаване. Криминалистите работят по различни версии за убийството й - свързани с личния й живот, нападната случайно или проследена, по-малко вероятно - заради журналистическата й работа.

Георги Георгиев - окръжен прокурор на Русе: Назначили сме различни по вид експертизи, включително и технически, на мобилни устройства, които са ползвани. Знаем със сигурност, че към момента, в който сме намерили трупа, от него липсват мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата на пострадалата и част от дрехите й. Работим и по тази версия. Полагаме всички възможни усилия, за да установим местонахождението на тези вещи и евентуално посредством това да стигнем до извършителя на престъплението.

По крайбрежната алея, на която е намерено тялото на Виктория Маринова, днес беше сравнително оживено.

Стефан Вичев: Доста аутсайдери, доста пропаднали хора се разхождат по тези места. Това, което е по улицата - тука идват, тука си вземат наркотиците, тука си пият бирата, смесена с нещо.

Виктория Маринова има дете. От училището, в което учи, казаха, че още утре в неговия клас ще влезе психолог.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жестокото убийство на водеща от Русе във фокуса на Националното съвещание на МВР
Жестокото убийство на водеща от Русе във фокуса на Националното съвещание на МВР
Винпромът в Поморие даде официално обяснение за запечатаните кранчета
Винпромът в Поморие даде официално обяснение за запечатаните кранчета