От партия ВОЛЯ искат оставката на военния министър Красимир Каракачанов, заради трагедията с падналия хеликоптер край авиобаза "Крумово". Също така ще сезират прокуратурата за бездействие на политическото ръководство на Министерството на отбраната. В отговор, председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров призова да не се трупат политически дивиденти от трагедията.

Парламентарният ден започна с минута мълчание в памет на загиналите пилоти на военния хеликоптер. Трагичният инцидент провокира в парламента остри реплики между ВОЛЯ и "Обединените патриоти". Тези, които не са осигурили средства за обучението на българските пилоти на практика са ги пратили на сигурна смърт, заяви Веселин Марешки и призова политическото ръководство на Министерството на отбраната да поеме отговорност за това.

Веселин Марешки - лидер на ВОЛЯ: Няма как Каракачанов да се оправдава, че нямало пари за 180 часа да летят, след като намират 6 млрд. за самолети, нямат никакво оправдание. Отдавна този човек трябваше да е излязъл от министерството.

Точно този трагичен случай показва, че Българската армия светкавично трябва да бъде модернизирана,за да не се стига до такива инциденти, контрира Юлиан Ангелов от "Обединените патриоти". Той посъветва Марешки, че е по-добре да насочи вниманието си върху това какви отговори ще дава за повдигнатите срещу него обвинения.

Юлиан Ангелов - секретар на ПГ "Обединени патриоти": Така, че Марешки трябва да отговаря на тези въпроси, а не да се занимава с неща,които не разбира.Ние виждаме от него непрекъснато некомпетентни изказвания по всички въпроси.

Волен Сидеров допусна, че с тези изказвания лидерът на ВОЛЯ се опитва да разклати управляваща коалиция и напомни социологическите проучвания, които показват, че при предсрочен вот картината в парламента би била близка до сегашната.

Волен Сидеров - председател на ПГ "Обединени патриоти": Предполагам, че това е просто един от поредните опити на г-н Марешки да привлече вниманието към себе си.

Според Волен Сидеров политическата отговорност за състоянието на БА трябва да се търси по-назад във времето.

© БТА