Шофьори от Благоевград настояват да бъдат взети мерки и да се регулира движението на опасно кръстовище при входа в квартал „Струмско“ в Благоевград. В участъка, преди няколко дни, при тежка катастрофа между два леки автомобила загинаха двама души.


Благоевград

Опасното кръстовище свързва квартал „Струмско“ с останалата част на Благоевград и главен път Е 79. През него всеки ден преминават стотици автомобили.

Димитър Виденов: Едни украинци караха преди мен, най-вероятно искаха за Гърция да тръгнат, и не можаха да се ориентират накъде да завият. Това ми направи впечатление. Аз го знам кръстовището, защото минавам от години. Но хората, които не са оттук, или не идват от време на време, най-вероятно трудно се ориентират.
Георги Пастаджийски: Всеки прави си път, няма нито светофари, нито нищо. Никой не гледа как влиза, бутаница.

Шофьори настояват в опасния участък да бъде поставен или светофар или да бъде изградено кръгово кръстовище, което да облекчи трафика. Често там водачи на автомобили карат с висока скорост и не спазват правилата за движение.

Десислава Малинова: Конфликтната точка на опасното кръстовище е между колите, идващи от главния път и тези-от центъра на града.
Николай Миланов: Може би видяхте и аз преди малко как минах, камион идва от там, мушкаме се между колите и така.
Георги Пиришанчин: Едно кръгово движение и се решават проблемите. Както се реши проблема почти из целия град, с кръгови движения.
Михаил Шушков: И трябва шофьорите да внимават малко повече, защото никой не внимава, всеки си кара, няма отляво, няма отдясно. Всеки си кара кой къде иска, и така.

От община Благоевград казаха, че до края на годината се предвижда да бъде изградена светофарна уредба на опасното кръстовище.