НОВИНИ

След вечното дерби: 44 души бяха арестувани, а двама полицаи бяха ранени

44-ма арестувани и двама ранени полицаи - това е равносметката след първия за тази година мач между отборите на Левски и ЦСКА. Полицаите са предотвратили опит за нерегламентирано шествие на част от феновете на Левски. Това са първите по-сериозни сблъсъци между агитки на двата отбора след инцидента от април миналата година, при който полицай беше тежко ранен.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов Екип на „По света и у нас“
20:01, 24.02.2019
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Полицейското присъствие около Националния стдион беше засилено през целия ден. На метри от него малко преди мача се сбили фенове на Левски.

старши комисар Антон Златанов - зам.-директор на СДВР: Това са групи от по 300-400 човека. Ужким са от един и съши отбор, които се бият помежду си. Ние имахме информация, че може да възникне и бяхме подготвени - реагираме своевременно. Имаше много хвърлени предмети и вещи. Ние разделихме двете групи.
Павел Колев - изпълнителен директор на ПФК "Левски": Това е част от глобалния проблем на Левски и левскарската общност. Има нужда от обединение. Имаме нужда да създадем един клуб с европейско лице. В момента за съжаление сме далеч от това нещо още.
;

Равносметката след сбиването - 7 души в ареста и двама ранени полицаи.

ст. комисар Георги Хаджиев - директор на СДВР: Единият от тях по-тежко със сцепена горна устна и сътресение на мозъка. Заведен е в „Пирогов“ и ще остане на лечение. Другият е напръскан със спрей и е заведен в ИСУЛ.

От УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ съобщиха,че полицаят е прегледан и освободен за домашно лечение.

;

Около 11:30 на бул. „Ситняково“ възникнал спор между фенове на Левски и ЦСКА от 2 автомобила.

старши комисар Антон Златанов - зам.-директор на СДВР: Влизат в пререкание и си разменят по няколко удари. Лицата са установени и заведени съответно в пето и Първо районно.
;

На пропускателните пунктове около стадиона са задържани 13 души. Сред тях хора с наркотици, забранени предмети и без лични документи.

старши комисар Антон Златанов - зам.-директор на СДВР: Аз считам, че сме се справили много добре с организацията на мача и сме осигурили един добър обществен ред.

През април миналата година полицай пострада тежко по време на дерби Левски ЦСКА.

От тогава двата отбора са играли три мача, при които нямаше сериозни инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна срещата на върха между ЕС и Лигата на арабските държави
Започна срещата на върха между ЕС и Лигата на арабските държави
Остава напрежението във Венецуела след блокирането на хуманитарна помощ
Остава напрежението във Венецуела след блокирането на хуманитарна помощ