Все още няма категорични доказателства, че и второто убийство в града е извършено от Стоян Зайков. Мъжът, който миналата седмица уби бившата си приятелка, все още се издирва.

За обстановката в Костенец и последните детайли около разследването разказва Йоана Миланова:

Костенец

Все още няма категорични доказателства, че Стоян Зайков е извършител на убийството на 42-годишния мъж в Костенец, но тази версия не се изключва. Засега е изяснено, че убийствата са извършени с две различни оръжия. Зайков и убитият живеели в непосредствена близост един до друг и са били трети братовчеди.


ст. комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР - София: Дали Зайков е свързан с това убийство на този етап нямаме конкретни данни. В годините назад знаем, че Зайков е извършвал кражби в къщата на убития. Но това, което знаем за последните няколко години просто като съседи - на здравей здрасти. Пряк конфликт, дрязги или караници и сигнали в полицията не е имало.

главен комисар Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: В момента няма изрични доказателства, че са извършени от един и същ човек. С две различни огнестрелни оръжия е извършено убийството. Отношението между двамата - те са били съседи. Имат роднинска връзка. Все още не открит заподозрения. Цяла нощ не сме спрели да работим и продължаваме в момента и ще продължим докато не бъде открит.

Обстановката в Костенец е напрегната, като полицейското присъствие е изключително засилено. Полиция има и в съседните населени места. Проверяват се автомобилите, които излизат от Костенец.

В издирването на извършителя на убийството е ангажиран Отряда за за борба с тероризма и екипи на жандармерията.

МВР: Убитият в Костенец е имал роднинска връзка със Стоян Зайков

МВР: Убитият в Костенец е имал роднинска връзка със Стоян Зайков

Ново убийство в Костенец. Тяло на мъж беше открито в непосредствена близост до дома на 43-годишния Стоян Зайков, който вече шести ден се издирва за уб...