Няма пострадали и бедстващи хора след валежите тази нощ. Обстановката в страната постепенно се нормализира. Въпреки това в 18 области в страната е в сила оранжев и жълт код за дъжд и вятър. Няма прелели големи реки и язовири, екипи на пожарната продължават да укрепват диги по поречията на най-проблемните реки. Очаква се валежите в Южна България да продължат и през деня.

​Гл. комисар Николай Николов: Най-сериозна беше обстановката в и около столицата

​Гл. комисар Николай Николов: Най-сериозна беше обстановката в и около столицата

Обстановката в страната постепенно се нормализира, през нощта ситуацията е била доста напрегната, обобщи на брифинг тази сутрин ситуацията след пролив...

© БТА

Тази нощ в пожарната са постъпили общо 143 сигнала за наводнения. Работата на терен е продължила до 4:00 часа сутринта. Най-тежка е била обстановката в София и областта. През нощта са сложени допълнителни количества пясък и диги, за да се избегнат разливи. Дигата в Мало Бучино също е възстановена. На територията на Перник са регистрирани 30 сигнала за помощ.

гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": "Имаме изведени две семейства и една жена. Настанени са на безопасни места при свои близки и роднини."

Частично бедствено положение е обявено в кюстендилско. В Благоевград се е вдигнало нивото на Струма и Места с над 2 метра. От МВР са отправили предупреждение към кметовете на общините Златоград, Крумовград и Елхово, където се наблюдава повишение на нивото на реките.

гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": "Продължаваме наблюдението на няколко реки - Струма, Места, Искър, Марица, Тунджа. Последните две реки се очаква да повишат нивото си и евентуално да създадат някакви проблеми утре вечер и на трети сутринта."

В Кърджали, Хасково, Смолян и Пазарджик няма сигнали за бедствия. Там обстановката е спокойна. Очаква се до края на деня дъждовете да спрат.

Фандъкова: Усложнена е обстановката на територията на София заради дъждовете

Фандъкова: Усложнена е обстановката на територията на София заради дъждовете

Обстановката на територията на Столична община е усложнена на много места в много от районите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която пр...