В средата на следващата седмица ремонтираната и разширена отсечка от улица "Монтевидео" в столичния квартал "Овча купел" ще бъде пусната за движение. Отворен за автомобили ще бъде участъкът от улица "Академик Константин Пашев" до улица "Боряна". Отсечката е с дължина 1 км.

София

През последните месеци голяма част от квартал "Овча Купел" е блокирана от ремонтни дейности. С пускането на отсечката от ул."Монтевидео" обаче, се очаква трафикът в квартала значително да се облекчи.

Инж.Бисер Иванов: "Това е една уникална пътна връзка, която ще осигури една изключителна пропускливост на хората от квартал "Овча купел", да могат да имат комуникация с Околовръстното. Тук знаете какво беше положението преди това, беше наполовината като габарит с една паважна настилка, пропаднала цялата."

Наред с разширението на улицата, ремонтирани ще бъдат и тротоарите.

Инж. Бисер Иванов: "Изпълнява се реконструкция и на газопреносна мрежа, улично осветление. Каквото се сетите по инженерната инфраструктура."

С пускането на този участък обаче ремонтите в района не спират. Реконструкцията продължава между улиците "Народно хоро" и "Боряна".

Инж. Бисер Иванов: "Очакваме да приключим някъде около 20 декември, ако и времето е с нас."

Ремонтите в София продължават с пълна сила. От полунощ тази вечер затворено за движение ще бъде кръстовището между булевард "Княз Александър Дондуков" и улица "Раковски". Ремонтните дейности там трябва да приключат до понеделник, когато се очаква кръстовището да бъде пуснато за движение.