НОВИНИ

Следващата седмица внасят третия вот на недоверие към кабинета "Борисов" 3

Третият вот на недоверие към кабинета "Борисов" 3 ще бъде внесен в първите дни на следващата седмица - това обявиха днес от БСП. Той ще е срещу обсъждания нов здравен модел на управляващите. От ГЕРБ коментираха, че вотът няма да успее. Председателят на Здравната комисия Даниела Дариткова заяви, че предложенията на здравния министър за реформа в сектора са първите конкретно и ясно предложени разчети за усъвършенстване на здравното осигуряване у нас. Коментари за вота имаше и от другите парламентарни групи.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:15, 03.10.2018
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

От БСП обявиха, че сами внасят вота на недоверие и няма да правят консултации с другите партии в парламента. Крум Зарков коментира, че който се разпознае в мотивите, е добре дошъл да подкрепи вносителите.

Крум Зарков - зам.-председател на ПГ "БСП за България": Успешен ще е вот, в който стане ясно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване, а вместо това предлагат да се наливат пари в една система, която всички констатират, че е пробита. Успешен ще бъде вот, в който също така прозвучи, че има път напред, има друга алтернатива - това е успешен вот, математическите изчисления не ни интересуват.
Даниела Дариткова-Проданова - председател на Комисията по здравеопазването, ГЕРБ: За първи път в парламентарната история имаме вот на недоверие за намерения, намерения, които са резултат от решение на Народното събрание. Защото Народното събрание задължи министъра на здравеопазването със свое решение да предложи концепция за усъвършенстване на здравно-осигурителния модел. Министърът изпълни решението на Народното събрание. Най-вероятно колегите искат дебат за вот на недоверие, а не дебат за усъвършенстване на здравноосигурителния модел.

Обединените патриоти няма да подкрепят вота, въпреки че смятат, че здравната система е сбъркана. Волен Сидеров коментира, че някои от предложенията на здравния министър звучат разумно.

Волен Сидеров - председател на ПГ "Обединени патриоти": Но пак ще кажа, това са предложения върху вече една сбъркано направена система, там каквито и подобрения да направиш, цялата конструкция е грешна. Трябва да се отиде към отричане на тази либерална концепция за здравеопазването да бъде комерсия.

От ДПС потвърдиха, че не са търсени за консултации за вот nа недоверие.

Мустафа Карадайъ - председател на ПГ на ДПС: Ние сме опозиция в 44-ото Народно събрание, това предпоставя определено поведение на Движението за права и свободи, но все пак има 2 неща, които мисля, че е нужно да се каже в една такава ситуация: Първото, което е, че не сме видели мотивите все още на вота на недоверие.

От "Воля" най-вероятно няма да подкрепят вота.

Веселин Марешки - зам.-председател на НС, "Воля": Една такава подкрепа евентуално би пратила страната в хаос, който по никакъв начин не би допринесъл за решаване на проблемите в здравеопазването.

По правилник дебатите по вота на недоверие трябва да започнат не по-късно от 7 дни след внасянето му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Гледаме Аида с Нетребко
ДРУГИТЕ новини: Гледаме "Аида" с Нетребко
Митничари затвориха инсталации във винзаводите в Поморие и Славянци
Митничари затвориха инсталации във винзаводите в Поморие и Славянци