НОВИНИ

Следващите два дни ще са неучебни за учениците от СУ "Отец Паисий" в Куклен

Учениците от училище "Отец Паисий" в Куклен няма да учат следващите два дни. Тази заповед е издала Регионалната здравна инспекция в Пловдив, след като в стаите отоплението спря. Въпреки това децата днес бяха на училище, след като котелът на парната инсталация беше ремонтиран.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
17:35, 17.01.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Специалисти на фирмата изпълнител са изчистили котления камък от котела и днес инсталацията работеше с повече от половината си мощност. Въпреки това в някои стаи термометрите показваха 16 градуса при норма - 18. Училището обмисля няколко варианта за възстановяване на учебния процес.

Мария Белчева – кмет на община Куклен: "Продължаваме да работим по варианта, в който учениците ще учат на две смени и ще бъде ползвана сградата на професионалната гимназия за горен курс."

Училището ще закупи шест климатика със собствени средства, а през лятото още един котел. Общината е намерила пропуски в проекта, в който е трябвало да има и резервно отопление.

Мария Белчева – кмет на община Куклен: "За съжаление проектът вече е изпълнен. Към фирмата изпълнител ние не може да търсим отговорност. Проектантската фирма пък вече не съществува, затова проблемът си остава в нашата страна. Ще закупим нов котел лятото, за да функционира през следващата година нормално учебният процес."

В понеделник здравните инспектори ще направят нова проверка и ако в класните стаи е студено, ваканцията на децата ще бъде удължена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия даде временно на Литва копие от декларацията ѝ за независимост
Германия даде временно на Литва копие от декларацията ѝ за независимост
Прокуратурата не намира данни за престъпление по случая Свищов
Прокуратурата не намира данни за престъпление по случая "Свищов"