Обвиненият за убийството на 7-годишното дете от село Сотиря остава за постоянно в ареста. До три дни служебният защитник може да обжалва решението на окръжния съд в Сливен. Днес в града е ден на траур, а стотици хора се включиха в бдение в памет на момичето.

Сливен

Преди около 2 часа приключи бдението в памет на жестоко убитата малка Кристин, проведено пред сградата на общината в Сливен. Продължават хора, минавайки оттук да оставят цветя и да палят свещ за малкото момиченце.

По-рано днес беше гледана мярката за неотклонение на Мартин Трифонов, който е основният заподозрян за престъплението, което се случи в четвъртък.

Заседанието за определяне на постоянната мярка за неотклонение се гледа днес на изнесено, закрито заседание в сливенската болница заради здравословното състояние на задържания Мартин Трифонов. Той остава в болничното заведение под засилена полицейска охрана. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира наказанията за подобни престъпления и възможностите за намаляване на присъдата.

Румяна Арнаудова: Ако признае всички факти съдът е длъжен да приложи съкратено следствие при което съдът определяйки наказанието намаля наказанието на една трета в случая може да се наложи доживотен затвор, може да наложи максималното.

Междувременно в сливенския спешен център е започнала вътрешна проверка на екипа отишъл по сигнал за намерено дете в безпомощно състояние в четвъртък. Близките на Кристин обвиняват спешния лекар, че не е оказал адекватна помощ на детето. Най-късно в сряда ще бъдат предадени писмените обяснения на лекаря и медицинската сестра.

Д-р Мариета Божидарова, ЦСМП, Сливен: Прецедент е. Нашите лекари работят с реанимационни екипи и са по принцип до пациента и оказват спешна помощ до настаняването на пациента в лечебно заведение.

Стотици хора се стекоха тази вечер на бдението в памет на малката Криси. Много цветя, играчки и ученически пособия оставиха хората пред сградата на община Сливен. На бдението бяха и близките на момиченцето.

Милка Георгиева, баба на Кристин: Нямам сили. Искам жестоко наказание за този убиец. Жестоко защото може да направи така с друго дете както с моето Криси.

Всички присъстващи на бдението поискаха справедлива присъда за извършителя на престъплението.

Стотици хора се включиха в бдението за малката Кристин в Сливен

Стотици хора се включиха в бдението за малката Кристин в Сливен

Сливен е притихнал в днешния ден на траур заради убитото 7-годишно момиче. Единствените гласове, които се чуват идват от протеста, който започна преди...

В Сливен днес беше ден на траур. От общината казаха, че са готови да окажат финансова, психологическа и всяка друга помощ, която е нужна на семейството. Поемат и разходите по погребението на малката Кристин.

Заподозреният за убийството на детето в Сотиря е оставен в болничния арест

Заподозреният за убийството на детето в Сотиря е оставен в болничния арест

Обвиненият в убийството на Кристин от Сотиря остава за постоянно в ареста. Това стана ясно на изнесено закрито заседание в сливенската болница, където...