В Сливен на балотаж се изправят Стефан Радев от ГЕРБ и Кольо Милев от БСП.

Тихомир Игнатов следи изборния ден в Сливен.

Сливен

Изборният ден в Сливен започна навреме. 187 са изборните секции и една подвижна. Малко над 100 000 души са имащите право на глас. Над 200 полицаи следят за нередности.

Избирателната активност към 10 ч. е над 6%. Висока активност има в селата Чинтулово, Крушаре, Драгоданово.

Няма подадени сигнали, свързани с продаване и купуване на гласове.

Един от символите на Сливен се намира именно в ромския квартал "Надежда", където изборната активност също е доста ниска. В репетиционната си в продължениe на няколко декади оркестър "Карандила" творят музиката си. Сега обаче намираме ръководителя на оркестъра Анегел Тичалиев сам, заобиколен от спомените за световната сцена.

Ангел Тичалиев, ръководител на оркестър "Карандила": Никой не се интересува от оркестъра - какво правят, какво струват. На Димитровден исках да участваме с малките деца с поне една една песен, безвъзмездно, но нашите общинари не пожелаха.

Оркестърът вече не съществува в оригиналния си състав. Ангел обаче е решил да предаде познанията си на малките деца в квартала. Тук музиката е едно от малкото занимания, които задържа вниманието на децата.

Ангел се надява скоро улицата, на която живее отново да се оглася от звука на медните инструменти.

Ангел Тичалиев, ръководител на оркестър "Карандила": Вече е тихо тук в тази стая, преди имаше инструменти? Ще има пак, няма страшно. Стига да има кой да помогне, да закупим инструменти за тези малки деца. Събрах 10-12 хлапета, искат да свирят, ама няма инструменти. Само трима души имат. Другите седят и зяпат.

Така в квартал "Надежда" старият музикант остава сам в очакване на новото поколение музиканти в оркестър "Карандила".

Още по темата Местни избори 2019