Пресконференцията на президента Тръмп след изборите се превърна в сблъсък с репортерите. След серия от въпроси за негови изказвания по време на предизборната кампания, Доналд Тръмп определи медиите като враждебни и открито заяви, че не харесва някои от присъстващите. В най- остър словесен сблъсък президентът влезе с журналиста от Си Ен Ен Джим Акоста, който вече е с отнета акредитация.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: "Мисля, че трябва да ме оставите аз да управлявам страната, а вие да управлявате Си Ен Ен и ако го правите добре, рейтингите ви ще са много по - добре. Ок, достатъчно!
Джим Акоста, журналист от Си Ен Ен: "Нека ви попитам, ако мога да задам друг въпрос, г-н президент. Тревожи ли ви..."
Доналд Тръмп, президент на САЩ: Достатъчно! Стига толкова! Достатъчно!
Джим Акоста, журналист от Си Ен Ен: Имам друг въпрос. Ако мога да попитам за руското разследване. Безпокои ли Ви това, че може да...
Доналд Тръмп, президент на САЩ: Не ме безпокои нищо за руското разследване, защото то е изфабрикувано. Достатъчно! Оставете микрофона!
Джим Акоста, журналист от Си Ен Ен: "Г-н президент, тревожат ли Ви обвиненията, които излизат от това разследване?"
Доналд Тръмп, президент на САЩ: Ето какво ще ви кажа. Си Ен Ен би трябвало да се срамуват, че работите за тях. Вие сте груб, ужасен човек. Не би трябвало да работите за Си Ен Ен.
Джим Акоста, журналист от Си Ен Ен: "Това не е справедливо..."
Доналд Тръмп, президент на САЩ: Вие сте грубиян. Начина, по който се отнасяте със Сара Хъкаби е ужасен и начина, по който се отнасяте с другите хора е ужасен. Не трябва да се държите така с хората.