НОВИНИ

Словесни престрелки и обвинения между Цветанов и Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че левицата ще се върне в парламента само, ако бъдат изпълнени четирите условия, които партията е поставила. Във Видин тя се срещна с Националното сдружение на кметове на кметства и съобщи, че ще настояват да се решат проблемите с финансирането на малките населени места.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Анжела Каменова
19:38, 21.02.2019
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Лидерът на БСП отново повтори тезата си, че практиката с правителствени решения да се разпределят допълнителни пари за общините е неправилна.

Този сбъркан, по думите на Корнелия Нинова модел, се пренасял надолу като част от общинските кметове не осигурявали достатъчно финансиране на малките населени места. Категорична е, че с промени в закона те трябва да бъдат задължени да отпускат делегирани бюджети на малките кметства.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Това означава част от събраните данъци по места да остават там, защото те са събрани от хората, които живеят там и е редно да останат, за да могат да им помогнат да имат те по-добра инфраструктура, училища, детски градини и т.н. А не от цялата страна да се събират парите в бюджета и някой после еднолично и субективно да решава къде да отидат тези пари, поради политически и партийни причини.

По-рано на профила си в социалната мрежа Нинова се оплака, че е направен опит да се провали срещата й с кметовете на малки населени места, защото от ГЕРБ били забранили на своите градоначалници да участват, била им отказана и желаната зала.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че с всичко, което казва Нинова е произвела "фалшива новина".

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ: Недейте по този начин, омразата и противопоставянето да ви дават някакви шансове да получавате някаква обществена подкрепа. Това е пореден опит, в който вие ежедневно искате да тиражирате или лъжи, или фалшиви новини, с които смятате, че ще си повишите политическия рейтинг или този на вашата партия.

Според Цветанов кметовете изпълняват задълженията си като не делят хората по партийна принадлежност и не трябва политиците да провокират подобно противопоставяне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топлофикация София затяга реда за плащане на сметки
"Топлофикация София" затяга реда за плащане на сметки
МОН с молба към Еврокомисията да премахне графата друго при определяне на пол
МОН с молба към Еврокомисията да премахне графата "друго" при определяне на пол