НОВИНИ

Случаят с "Плаза" демонстрирал типичен начин за разпространение на дрога

Събраните данни по случая с дискотека "Плаза", където беше открита стая за употреба на наркотици, се отнасят за дълъг период от време.Това обяви изпълняващият длъжността ръководител на спецпрокуратурата Андрей Андреев в сутрешния блок на БНТ. Той поясни,че заради ранния етап от разследването, предстои този период да бъде установен с категоричност.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Стоил Рошкев
19:46, 13.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Причината делото за дискотека "Плаза" да бъде разпределено в спецпрокуратурата е една квалификация, направена от градската прокуратура - за системно предоставяне на помещение за употреба на наркотици, обясни Андрей Андреев. Той заяви, че изобщо не може да се говори за каквато и да било поръчка да бъде дискредитирана дискотеката на фолкпевеца Константин.

Андрей Андреев - и. д. ръководител на Специализираната прокуратура: "Ние работим съобразно събраните доказателства, не ми е известно колегите от Столичната дирекция на вътрешните работи да са проявили някаква тенденциозност към това заведение".

Прокурорът поясни, че последният случаят "Плаза" демонстрира типичен начин за разпространение на дрога, а именно в увеселителни заведения. Каза също така, че 18% от новите досъдебни производства в Спецпрокуратурата са за наркотици.

Андрей Андреев - и. д. ръководител на Специализираната прокуратура: "Изразено в цифри, това са 70 дела, които са били само за миналата година. В този процент влизат дела, като започнем от кварталното разпространение на наркотични вещества и стигнем до големия трафик на наркотични вещества, който се осъществява извън територията на Република България, в който има и български участници".
;

По думите на спецпрокурора Андрей Андреев наркотрафикът се глобализира. Според последните данни от практиката на спецпрокуратурата трафикът на наркотици е 95 % международен процес, в който участват повече от 3-4 страни.

Цялото интервю с Андрей Андреев в "Денят започва" вижте ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да се обезопаси щъркелово гнездо искат хора от Благоевград
Да се обезопаси щъркелово гнездо искат хора от Благоевград
Подписка за построяване на трети мост на река Дунав
Подписка за построяване на трети мост на река Дунав