НОВИНИ

Близки на Ахмед Моллов: Не сме заблудили дарителите с призивите за помощ

В сметката на Ахмед Моллов, чието семейство призова за финансова подкрепа за трансплантация на бъбрек, вече са събрани 120 хиляди лева. Това потвърдиха от семейството на болния. Близките на Ахмед обаче не пожелаха да коментират становището на Агенцията по трансплантации, че той не е бил викан в София за присаждане на бъбрек. Те са категорични, че не са заблудили дарителите с призивите за помощ.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
19:19, 18.03.2017
Чете се за: 01:25 мин.
Още

Днес след поредната хемодиализна процедура в болницата в Пазарджик, Ахмед беше изписан и се прибра в дома си в Пещера. Той и неговото семейството не искат да коментират твърдението, че са излъгали, когато обявиха, че преди години Ахмед е отстъпил мястото си на 14-годишно дете за трансплантация. От Агенцията за трансплантации обаче вече съобщиха, че не е имало такава донорска ситуация, защото процедурата предвижда предимства за малките пациенти.

Ахмед Моллов: Викали са ме как да не са ме викали. Викали са ме в София по телефона
Фикрие Моллова, дъщеря: Аз много добре помня преди години баща ми три пъти беше ходил в София, а дали е записан в регистъра или не нямам никаква представа, ако е лъжа ние защо ще излизаме по телевизията да ни чуй цяла България да се излагаме и т.н.

Процедурата, която се описва от Ахмед Моллов, съвпада и с разказа на Блага Бозова, която преди години е водила съпруга си за трансплантация.

Блага Бозова: Обадиха се по телефона и казаха веднага тръгнете, за Костадин изпадна донор, веднага подсигурихме превоз,тръгнахме за София и трансплантацията беше направена.

Коментарите в социалните мрежи и статиите във вестниците, както и материалите в новинарските емисии, че има разминаване във версиите на семейството и Агенцията, са обидили и разстроили съпругата на Ахмед - твърди дъщерята Фекрие. Затова и не иска да говори повече пред медиите:

Фикрие Моллова - дъщеря: Хора, които не вярват на нас, че има такава ситуация в момента, че той е дарил на друго момче реда си, моля ви, ако искате отивайте и си дърпайте парите, това е което имаме да ви кажем.

Как обаче могат да се върнат дарени пари от разплащателната сметка на Ахмед в банката не става ясно, тъй като тя е на негово име. След като са събрани необходимите 20 хиляди евро, вече е уговорена и трансплантация в Турция с представители на чуждестранна болница у нас. Чака се само стабилизиране на състоянието на Моллов.

Ахмед Моллов: Казаха че като съберем парите можем да отидем там да ми оправят и сърцето и бъбреците.

Въпреки скандала, болният и семейството му са решили, да дарят остатъка от събраните средства на друг нуждаещ се от трансплантация.

Ахмед Моллов: Да, ако останат доста пари, бих отстъпил на такъв човек като мен. Няма проблеми изобщо.

Не става ясно дали семейството е било подтикнато от близки приятели или други хора да стартират кампанията точно сега. Самият Ахмед Моллов заяви, че вярва, че е бил подпомогнат основно от една политическа партия. Думите му могат да се потвърдят само ако се види извлечение от сметката му, а той обеща да го направи веднага след лечението си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гора в южна България с налепени по дърветата предизборни плакати
Гора в южна България с налепени по дърветата предизборни плакати
Отново инцидент на въртележката в парка Заимов
Отново инцидент на въртележката в парка "Заимов"