НОВИНИ

Част от децата от двете сливенски училища се върнаха в класните стаи

Слух, че социални работници ще прибират децата на живущите в сливенския квартал "Надежда" провокира родители да изведат децата си от училище. Разбра ли се кой е пуснал слуха и нормализира ли се учебния процес, вижте в прякото включване на Румяна Стефанова.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
08:18, 08.10.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Едно от училищата, от които деца бяха изведени от своите родители, е Шесто Основно училище "Братя Миладинови". Ситуацията към момента е спокойна. Ромските деца вече се връщат в класните стаи. Част от тях все още са стресирани, затова има готовност с учениците да работи психолог.

Митко Митев, директор на VI основно училище "Братя Миладинови", Сливен: Макар че все още са малко децата като брой, но виждате че продължават да идват и дано след срещата, която е проведена вчера в квартал "Надежда" с лидери на общността се успокоят страстите и децата се върнат в класните стаи.
Мария Михайлова, родител: Наистина много се притеснихме и изтичахме да си вземем децата. Те ще продължат да идват на училище и всичко ще бъде нормално, стига само да се обещае, че няма такова нещо и децата да бъдат спокойни.

Директорът на училището заяви, че се надява повече да няма подобни случаи. Той разказа, че въпреки опитите да обяснят на родителите, те са отвели децата си.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ: С договореното става възможно да бъде изпълнена болничната помощ финансово
КНСБ: С договореното става възможно да бъде изпълнена болничната помощ финансово
Какъв ще бъде бюджет 2020 - коментар на икономистите
Какъв ще бъде бюджет 2020 - коментар на икономистите