НОВИНИ

Службите на ЕС не са били засегнати от световната кибератака

Службите на ЕС не са били засегнати от кибернападението от последните дни, поразило стотина държави и много дружества. Това съобщи на пресконференция говорител на Европейската комисия.

bnt avatar logo
от БТА
13:51, 15.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
службите били засегнати световната кибератака

ЕК следи много внимателно въпроса. Това е нарастваща заплаха, която изисква съгласуван отговор на държавните власти и частните дружества, заяви говорителят.
ЕС има важна роля в осъвременяването на законодателството за киберсигурността и киберпрестъпността, добави той. Комисията остава в контакт с Европол, за да бъдат преодолени заплахите и за да се окаже помощ на засегнатите, посочи говорителят.

По повод свиканата миналата седмица телеконферентна среща на служители на ЕК с правителствени представители от ЕС и САЩ по повод намеренията на Вашингтон да забрани пренасянето на големи електронни устройства в кабините на пътническите самолети, говорителят съобщи, че тази седмица предстои нова среща. Той уточни, че предстоящата среща ще бъде на техническо и политическо равнище. Говорителят допълни, че предстоящият разговор ще обхване оценката на новите заплахи (от тероризъм в гражданското въздухоплаване) и ще засегне нуждата от общи усилия за противодействие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промяна в транспортното обслужване на летище София
Промяна в транспортното обслужване на летище "София"
Юнкер ще приеме Мария Габриел утре сутринта
Юнкер ще приеме Мария Габриел утре сутринта