Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов се е срещнал със служителите на ГКПП Лесово, съобщиха от МВР.Узунов е пристигнал в 8.00 ч. тази сутрин на граничния пункт.

Лесово, Елхово

© БТА

Той се е срещнал с новата смяна за деня и е изслушал доклада на началника на ГКПП Лесово за оперативната обстановка и натовареността на пункта. Министър Узунов се е запознал със създадената организация за граничен контрол. Той е обсъдил с ръководния състав на граничния пункт състоянието на граничното съоръжение в района и е поискал подробни разяснения къде минава трасето на възпрепятстващото съоръжение.

Министърът се е запознал с възможностите за технически контрол на автомобилите при проверки за транспортиране на нелегални мигранти, както и с работата на екипите, оказващи експертна помощ от изградената там Контактна точка на Фронтекс за установяване на крадени автомобили, фалшиви документи за самоличност и обмен на оперативна информация.

По време на посещението си министър Узунов се срещнал и със съвместен граничен екип, в който участват холандски полицаи, работещи на пункта по линията на Европейската агенция за гранична и брегова охрана. Той е разговарял с тях за впечатленията им от създадената организация, ефективността от смесените екипи, техническото оборудване и условия за работа

© БТА