НОВИНИ

Служители от звено "Съдебна охрана" отново излязоха на протест във Варна

За пореден път служителите от звено “Съдебна охрана” във Варна излязоха на протест с искане заплтите им да бъдат изравнени с тези на колегите им в МВР, които работят в същия сектор. Те бяха подкрепени от надзирателите във Варненския затвор, които също готвят протест след няколко дни.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
19:00, 21.02.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Днес пред съдебната палата във Варна се събраха голяма част от служителите, които ежедневно осигуряват нормалното протичане на съдебните процеси в областта. Те заявиха, че се чувстват недооценени и демотивирани, защото след 7 месеца на протести, не виждат воля за промяна от страна на управляващите.

Златан Богоев, Сдружение "Синдикат охрана": „Досега всеки казва, да разбираме проблемите, но ние не искаме разбиране, искаме решения. Министър Горанов е предложил още 5 % или изравняване със специфичните условия на труд с тези на колегите от МВР, което нас абсолютно не ни удовлетворява. Няма как да се съгласим с някакви трохи, които ни се поднасят.“

От синдиката заявиха, че искат да работят при еднакви условия и същите заплати, каквито получават колегите им в сектор „Охрана“ на МВР. Те припомниха, че стартовата заплата е само с 20 лв по-висока от минималната за страната. Това е един от проблемите за изтичането на кадри и липсата на млади хора в редиците им, което пък прави работата на съдебните охранители много трудна. Протестите ще продължат, докато исканията на служителите не бъдат чути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР ще направи нужното да не повишава цените на парното и тока от ТЕЦ
КЕВР ще направи нужното да не повишава цените на парното и тока от ТЕЦ
Бизнес и правителство договориха нови мерки за поевтиняване на тока
Бизнес и правителство договориха нови мерки за поевтиняване на тока