НОВИНИ

Задържаните служители на ДАИ-Благоевград взимали подкупи от транспортни фирми​

Над 10 служители на Регионалната дирекция "Автомобилна администрация" - Благоевград бяха задържани днес при зрелищна акция на Специализираната прокуратура. Те са арестувани за участие в организирана престъпна група. Операцията е съвместна с ГДБОП, ДАНС и полицията в Благоевград.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
16:12, 24.04.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Служителите на автомобилната администрация в Благоевград са взимали между 300 и 600 евро подкуп от транспортни фирми. Сред арестуваните са предимно такива, които са проверяващи по пътищата за нарушения, а не са изпитващи на шофьорските курсове. От специализираната прокуратура казаха, че те са били наблюдавани достатъчно дълго време, за да се съберат необходимите доказателства за извършеното от тях престъпление.

Петър Белчев, наблюдаващ прокурор: Поисквали са и са получавали неследващи им се суми, под формата на подкуп от представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановявания на нарушителите транспортни фирми. След събиране достатъчно доказателства ще преценим на кои да повдигнем обвинения и конкретния състав от НК.

Зрелищната операция започна рано сутринта, като служителите на автомобилната администрация бяха изненадани на работните им места. Свидетели на показаното задържане станаха чакащите да се явят на изпит за шофьорска книжка.

Очевидец: Започнаха един по един да излизат с белезници само това знам.
БНТ: Нещо чули да си говорят да казват?
- Не, не.

От Специализираната прокуратура заявиха, че на по-късен етап ще обявят дали сигналът за корумпираните служители е подаден от изнудвани транспортни фирми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миньори от Мини Марица - изток излязоха на протест в София
Миньори от "Мини Марица - изток" излязоха на протест в София
Тристранният съвет не постигна съгласие за трудовата миграция
Тристранният съвет не постигна съгласие за трудовата миграция