НОВИНИ

Служителите от телефон 112 днес отбелязват своя професионален празник

Вътрешният министър Пламен Узунов посети колцентъра на Българската национална система 112, за да поздрави операторите, които днес отбелязват своя професионален празник и да проследи динамиката на работния процес.

служителите телефон 112 отбелязват своя професионален празник
bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 10.02.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Няма да пожаля сили и средства, за да защитя вашето професионално достойнство, каза вътрешният министър Пламен Узунов пред служителите на Българската национална система 112.

В приветствието си към хората, призвани да бъдат първите, които получават тревожен апел в извънредна ситуация, вътрешният министър изрази благодарност за усилията, които целият екип на Национална система 112 полага за поддържането на ефективна система за реагиране при извънредни ситуации.


;

"Вие сте хората, на които разчитаме 24 часа в денонощието да бъдат посредник между нас и спасителните служби, гарантирате нашия живот, здраве, сигурност и имущество". Министър Узунов увери колегите, че познава техните проблеми. "На път сме да решим някои от тях и няма да пожаля сили и средства, за да защитя вашето професионално достойнство."

Министър Узунов на място се запозна с условията за работа и проследи в реално време динамиката на работната им среда.

Решението за създаване на телефон, който да улеснява европейските граждани в достъпа им до службите за спешно реагиране в европейските страни е взето на днешния ден преди 26 години. Българската система 112 е модерна технология, каквато имат и развити държави като Холандия, Германия, Австрия и Испания.

Европейският ден на телефон 112 - 11 февруари е обявен със Съвместна тристранна декларация на ЕК, Европейския Парламент и Съвета от 2009 г. и се чества официално в страните-членки от Общността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истории за Васил Левски излизат в сборник
Истории за Васил Левски излизат в сборник
Григор Димитров получи медал за специални заслуги към спорта и България
Григор Димитров получи медал за специални заслуги към спорта и България