НОВИНИ

Служителите в МВР започват серия от регионални протести

Служителите в МВР започват серия от регионални протести с искане за по-високо заплащане. Началото беше дадено днес от столицата, където униформените се събраха пред храм ,,Свети Седмочисленици". От синдиката на МВР обявиха, че следващият протест е насрочен за четвъртък във Варна, а другата седмица на улицата ще излязат полицаи от Добрич и Гоце Делчев.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:03, 18.07.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Близо две седмици след първия национален протест, униформените отново излязоха на улицата. Твърдят, че няма диалог между политическото ръководство на МВР и синдикатите. Продължавали да си говорят през медиите. Затова в петък ще изпратят нотариална покана до вътрешния министър.

Илия Хрисимов, зам.-председател на СФСМВР: ,,Вчера изготвихме една нотариално заверена покана, с която го каним да си изпълни законовото задължение, за да проведе преговори с цел изясняване на позициите".

Протестиращите продължават да настояват за 15-процентно увеличение на заплатите, както и нов закон за МВР.

,,Трудовото възнаграждение дори пада под средното за страната."
,,Аз имам 23 години стаж, сега завършвам магистратура, командир на екип съм, имам шест школи и основната ми заплата е 682 лв."
;

По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев заяви, че не разбира защо синдикатите отново са на улицата. По думите му два пъти се е срещал с тях.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: ,,Знаем, че заплатите са ниски и трябва да бъдат увеличени. Кога и как не може да се разберем. Искат веднага и аз им казах, че това няма как да стане. Това ще стане вероятно след нова година".
,,Поредните обещания и нищо повече. Обещания дом не хранят".

След София до края на месеца демонстрации ще има във Варна, Бургас, Добрич и Гоце Делчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демонстрация на българска и американска военна техника в Русе
Демонстрация на българска и американска военна техника в Русе
БНТ се срещна с наследници на Елин Пелин
БНТ се срещна с наследници на Елин Пелин