НОВИНИ

Над 1 милиард и 400 милиона смартфона продадени миналата година

Повече от 1 милиард и 400 милиона смартфона са били продадени през 2015 година. Това сочи годишният доклад на американската агенция за пазарни проучвания.

bnt avatar logo
от БНТ
11:10, 28.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Близо 3 милиарда души по целия свят използват "умни" телефони, като според прогнозите в доклада, до 2020 година тази цифра се очаква да стигне над 6 милиарда. Това твърдение се основава на растежа на продажбите, който специално тази година е с 10 на сто повече спрямо предходната. Все по-голям пазарен дял заемат устройства на азиатски компании, които работят с операционната система "Андроид", разработена от американския интернет гигант "Гугъл".

Във връзка с доклада на агенцията, ръководството на социалната мрежа "Фейсбук" обяви, че е регистрирала печалба в размер на 1 милиард и 560 милиона долара за последното тримесечие. Според компанията на Марк Зукърбърг, това се дължи на все по-широката употреба на смартфони и нарастващия по тази причина брой потребители на социалната мрежа. Официалната статистика сочи, че 9 от всеки 10 потребители влизат във "Фейсбук" през смартфони и таблети, а голяма част от приходите през последното тримесечие са били именно от реклами в мобилното приложение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празници на виното в Асеновград
Празници на виното в Асеновград
Бежанци се връщат доброволно в Ирак
Бежанци се връщат доброволно в Ирак