НОВИНИ

Сменят електромери във Варна без предупреждение

Красимир Генчев от Варна сигнализира, че служители на електроразпределителното дружество Енерго Про няколко пъти са се опитвали да сменят електромерите на блока, в който живее, без уведомително съобщение. Той твърди също, че електротехниците не са разполагали и със задължителните документи.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
19:05, 24.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

При последния опит за смяна на електромерите Красимир Генчев вижда, че няма представител на живеещите в блока. Накарал техниците да монтират старите устройства и сега част от тях не са пломбирани.

Красимир Генчев
"Прибирам се случайно към обед, гледам тука светната лампата, тая, отворено. Викам “Кои сте вий, дайте си, викам, легитимация. заповед, че сте изпратени тука." Те са вземали от инкасатора ключа."

Възрастният мъж се притеснява, че новите електромери може да се манипулират и сметката му за ток да нарасне.

Красимир Генчев
"Ние сега издирваме всички граждани, които са им сменени електромерите в град Варна без тяхното лично присъствие и без да са си положили подписа, защото това е съставяне на документ с невярно съдържание."

В отговор на наше питане от електроразпределителното дружество отговориха, че действията на служителите им отговарят на нормативните изисквания. А периодичната подмяна на електромерите е тяхно задължение, извършва се непрекъснато и при строг контрол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Иванчева положи клетва като кмет на столичния район Младост
Десислава Иванчева положи клетва като кмет на столичния район Младост
Разрешават премахването на символи, възхваляващи комунизма
Разрешават премахването на символи, възхваляващи комунизма