НОВИНИ

29-та поликлиника в София работи на автопилот

Столичният общински съвет ще избeра днес и временен ръководител на 29-та поликлиника след като досегашният управител неочаквано напусна поста си и здравното заведение остана да работи на автопилот. Д-р Ваня Павлова беше назначена само преди месец, но от две седмици спря да ходи на работа. Общинските власти не успяват да се свържат с нея, а медиците се опасяват, че ще има проблем с възнагражденията им.

bnt avatar logo
от БНТ
07:14, 19.08.2016
6996
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Д-р Ваня Павлова работи като управител на 29-ти диагностично-консултативен център в квартал „Гоце Делчев" само седмица. Тя наследява лечебното заведение с близо 800 хиляди дълг и запорирани сметки. Напуска без обяснение. Медиците са неприятно изненадани от създалата се ситуация.

д-р Ирен Христова, физиотерапевт: Притеснени сме за това, че нещата вървят по този начин, че парите си най-вероятно трудно ще получим, затова че базата се разпада и изобщо за бъдещето на това лечебно заведение, в което някои от нас са изкарали по-голямата част от трудовия си стаж.

Търсим управителя на 29-ти диагностично-консултативен център д-р Ваня Павлова. След като кабинетът й се оказа заключен, я потърсихме по телефона, но без резултат. Същото многократно направили и от Дирекция "Здравеопазване" на Столичната община, където д-р Павлова изпратила молба за освобождаване с мотив посочила тежкото състояние на поликлиниката. От дирекция "Здравеопазване" я поканили с писмо да се яви за обяснение, търсили я и на домашния адрес, но ударили на камък.

Моника Чеуз, директор на Дирекция "Здравеопазване" в СО: Затова си позволихме да отидем на домашния й адрес, който е посочен в документите в конкурсната документация. На място отвори, предполагаме, че е съпругът й. Каза че д-р Павлова е в болнични и съответно няма да се яви на работа.

От дирекцията продължават да я търсят, защото трябва да предаде документация и да остави ключа от кабинета си.

Предстои нов конкурс. Междувременно днес Столичният общински съвет ще гласува кандидатурата на д-р Росица Спасова за временно изпълняващ длъжността.

Д-р Веселин Милев, председател на здравната комисия в СОС: След дълго търсене се спряхме на д-р Спасова, която е дългогодишен управител на ДКЦ-та и сме убедени, че тя ще го вдигне на крака.

Веднага след встъпването в длъжност на новия управител ще започне проверка, която ще изясни в какво финансово състояние се намира лечебното заведение, което оказва медицинска помощ на над 12 000 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Дупница е натрупала дългове от над 3 млн. лева
Община Дупница е натрупала дългове от над 3 млн. лева
Избират днес изпълняващ длъжността кмет на Младост
Избират днес изпълняващ длъжността кмет на "Младост"