НОВИНИ

Два месеца срок за шефове в МВР да се справят с контрабандата на цигари

Четирима областни директори на МВР и 10 началници на районни управления могат да бъдат сменени заради несправяне с контрабандата на цигари.

Айше Сали
от Айше Сали
17:45, 03.06.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

За да подобрят резултатите си униформените имат двумесечен срок. Това съобщи директорът на полицията Христо Терзийски по време на форум, на който беше представен анализ на тютюневия пазар. Проучването сочи, през последното тримесечие на 2015 г. е отбелязано най-ниското ниво на потребление на цигари, които не са предназначени за местния пазар от 2007 г. насам. Най-висока контрабандата остава в Пловдив, Пазарджик и Хасково, а най-ниска в Шумен, София, Русе, както и по граничните райони.

На форума присъства и премиерът Бойко Борисов. След като видя тези данни, той се обърна към Христо Терзийски и каза, че се вижда кои директори са за смяна.

Бойко Борисов, премиер: "Всички други статистики по един или друг начин могат да бъдат и манипулирани и закръглявани данните. Докато тука отиват, обръщат кофата за боклук - от 100 кутии цигари, 8 само са фалшиви. От графиката аз виждам кои директори можеш да смениш. И виждам точно тези дирекции, за които съм ти направил забележка. Ето ги - тези са готови. Това означава, че те нямат присъствие на пазара или недостатъчно, колкото другите колеги".
;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международен детски ромски фестивал Отворено сърце
Международен детски ромски фестивал "Отворено сърце"
Оставиха в ареста двамата полицаи и Мартин Филипов
Оставиха в ареста двамата полицаи и Мартин Филипов