НОВИНИ

СМГ отново остана без директор

Софийската математическа гимназия отново е без директор. Временно изпълняващата длъжността Зоя Савова е подала молба за напускане по взаимно съгласие. Поводът са проблеми и казуси, наследени при назначаването ѝ.

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:30, 05.10.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Забавените курсове за подготовка в 4-ти и 7-ми клас заради ремонта на училището, са една от причините за напускането. Шефката на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева обеща, че курсовете ще започнат тази събота и неделя, а името на новия директор на СМГ ще стане ясно на 10-ти октомври.

Ваня Кастрева, началник на РУО София-град: С изключителен жар и отговорност е приела да поеме откриването на учебната година и стартирането на всички дейности, но впоследствие след декларациите на бившия вече директор, че той ще предприеме, ще обжалва заповедта за своето уволнение. Всички предизвикателства, на които тя се е натъкнала, встъпвайки в тази позиция. Това е провокирало у нея желанието ѝ в крайна сметка да отстъпи тази длъжност на друг колега, който да има една по-дълга перспектива за работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митинг в защита на живота се проведе пред парламента
Митинг в защита на живота се проведе пред парламента
Ръст на туристите в Пловдив
Ръст на туристите в Пловдив