Софийската математическа гимназия отново е без директор. Временно изпълняващата длъжността Зоя Савова е подала молба за напускане по взаимно съгласие. Поводът са проблеми и казуси, наследени при назначаването ѝ.

Забавените курсове за подготовка в 4-ти и 7-ми клас заради ремонта на училището, са една от причините за напускането. Шефката на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева обеща, че курсовете ще започнат тази събота и неделя, а името на новия директор на СМГ ще стане ясно на 10-ти октомври.

Ваня Кастрева, началник на РУО София-град: С изключителен жар и отговорност е приела да поеме откриването на учебната година и стартирането на всички дейности, но впоследствие след декларациите на бившия вече директор, че той ще предприеме, ще обжалва заповедта за своето уволнение. Всички предизвикателства, на които тя се е натъкнала, встъпвайки в тази позиция. Това е провокирало у нея желанието ѝ в крайна сметка да отстъпи тази длъжност на друг колега, който да има една по-дълга перспектива за работа.