НОВИНИ

Смъртта на лидера на ИД потвърдена и от Сирийската обсерватория за човешки права

Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон, потвърди от свои източници за смъртта на лидера на т.нар. Ислямска държава Абу Бакр ал-Багдади в профила си в туитър. Не се споменават подробности около смъртта на лидера на терористичната организация.

смъртта лидера потвърдена сирийската обсерватория човешки права
bnt avatar logo
от БНТ
15:09, 11.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Пред агенция Ройтерс директорът на Обсерваторията Рами Абдулрахман заяви:

Потвърдихме информацията от лидери от Ислямска държава, включително такива в най-високия ешелон на организацията, от източната провинция Деир ал Зор.

Според Абдулрахман източниците не уточняват датата и времето на смъртта на Багдади.

Иракски и кюрдски източници не потвърждават информацията според агенция Ройтерс. Министерството на отбраната на САЩ заяви, че няма информация за смъртта на джихадисткия лидер, а към този момент нито един информационен сайт или профил в социалните мрежи, свързани с Ислямска държава, не съобщават за възможната смърт на Багдади.

По-рано днес информационните агенции цитираха телевизионния канал „Ас Сумария“, който се позовава на свои източници за смъртта на лидера на ИД.

;

В средата на юни Военното министерство на Русия обяви, че лидерът „може би е убит“, но Международната коалиция не успя да потвърди смъртта на емира.

; Сирийската обсерватория за човешки права потвърди смъртта на Багдади в профила си в туитър.; Американският президент Доналд Тръмп написа в туитър „Големи победи срещу ИД!“, без да уточнява какво има предвид. Вчера иракският премиер обяви победа над групировката в бастиона ѝ в Ирак Мосул.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ иска 1,4 млрд. лв. от бюджета
КНСБ иска 1,4 млрд. лв. от бюджета
Над 115 хиляди зрители са гледали 48 спектакъла в Народния театър
Над 115 хиляди зрители са гледали 48 спектакъла в Народния театър