Пенсионерка от Смядово е първият тото милионер в играта 5 от 50 Зодиак на Спорт тото. Гинка Иванова участва в предаването на Спортния тотализатор в неделя, където й беше връчен чекът от над 4 милиона лева. Едва тогава жителите на Смядово разбраха, че бившата счетоводителка е късметлийката от играта.

Смядово

Цяла седмица жителите на малкото градче се чудеха, кой е тото милионерът. Никой не допусна, че скромната пенсионерка,която от 35 години редовно пуска тото е късметлийката. Попълва по една колонка в игрите 6 от 49 и 6 от 42, а в новата игра се включвала от време на време.

Гинка Иванова: "Просто нещо ме накара да го пусна, инстинкт ли какво беше, не знам. И съм пуснала числа. 9 ми е любимо число,13 е рожденна дата на дъщеря ми, 23 рожденна дата на правнучка ми и другите 2 са съвсем произволни числа."

На Никулден за първи път не гледала тегленето на тиража по телевизията, имала гости. По-късно й се обадила приятелка която я попитала.

Гинка Иванова: "Како Гинке, ти пусна ли 5 от 50, защото печалбата е в Смядово кажи числата... Гледам фиша, гледам числата. Викам да ми знае числата невъзможно, пак гледам и зодията, невъзможно. И се чудя и викам: Ваньо, ние сме... Викам бе ние сме и аз така го прегърнах и даже го целунах."

Дълго време жената се надявала на печалба от тотото, но за такава голяма сума дори не й е минавало през ум. Печалбата й е толкова, колкото Община Смядово харчи за цяла година.

Иванка Петрова - кмет на Община Смядово: "С тези средства могат да се свършат много неща в образованието, социални дейности, инфраструктура."

Гинка още не знае за какво ще изхарчи парите, но със сигурност ще сбъдне една от мечтите си - да посети Париж.