Високопоставен севернокорейски политик, за когото се твърдеше, че е въдворен в трудов лагер, изненадващо се появи на концерт заедно с лидера Ким Чен Ун. Снимката беше разпространена от държавната корейска информационна агенция.

В края на миналата седмица в южнокорейски медии се появи информация, че Ким Чен-Ун е започнал чистка след неуспешните преговори с американския президент. Твърдеше се, че е екзекутиран специалният пратеник на Пхенян в САЩ и четирима служители на външното министерство.

Още няколко служители от висшия ешалон, участвали в подготовката на втората среща между лидера на Северна Корея - Ким Чен Ун и американският президент Доналд Тръмп във Виетнам, били осъдени на принудителен труд и идеологическо превъзпитание или въдворени в затворнически лагер. Сред спряганите имена се появи и това на бившия главен преговарящ на Северна Корея Ким Йон-чхол.

Държавната информационна агенция на Северна Корея обаче разпространи снимка, на която той е сред публиката на музикално събитие, подготвено от съпруги на военни.

През няколко стола от него се вижда и самият Ким Чен Ун. Според анализатори това не означава, че политикът не е бил порицан или наказан за неуспеха в Ханой. Възможно е да е бил понижен, но вероятността да е бил в лагер, а сега да е гост на подобна изява, е малка.

Колкото да автентичността на информацията - режимът в Пхенян няма нужда от сложни шаради, казват още запознати.

Ким Чен-ун екзекутирал преговарящи заради провала на срещата в Ханой?

Ким Чен-ун екзекутирал преговарящи заради провала на срещата в Ханой?

Северна Корея вероятно е екзекутирала част от екипа, който отговаряше за срещите между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун във Виетнам. Според медии в Южна Коре...