НОВИНИ

Снарядът, открит в кв. "Лозенец", се оказа камък

Фалшива тревога за бомба вдигна на крак полиция и военни в квартал Лозенец в София. Жилищен блок беше евакуиран за часове наред. Тази сутрин около 8 ч мъж се обадил на 112, за да сигнализира, че е намерил предмет в мазето на блока си, който прилича на снаряд от Втората световна война. Когато военните пристигнаха на адреса обаче, вместо бомба намериха камък.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
15:10, 06.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Рано тази сутрин жител на квартал "Лозенец" решил да разчисти мазето в блока си. Някъде сред зимнината и ненужните вещи обаче забелязал странен предмет, който стърчал от пода. След като се приближил, мъжът преценил, че това е 74-годишен неизбухнал снаряд. И позвънил на 112.

Малко след 8 ч пред блока пристигнали полицаи. Отцепили района и евакуирали всички живеещи в блока. Обяснили им, че на място трябва да дойдат специални екипи, които да проверят опасна ли е находката на съседа им. Цели 5 часа по-късно в "Лозенец" пристигна Военна полиция и служители на Сухопътните войски.

Петър Трайков, командир на екипа военни от Сухопътните войски: Съгласно заповед на командира на Сухопътни войски бяхме изпратени по сигнал, че има метален предмет, наподобяващ бомба.

Подготвени със специална екипировка и инструменти за обезвреждане военните влязоха в мазето, но само 10 минути по-късно приключиха работа.

Петър Трайков, командир на екипа военни от Сухопътните войски: Фалшива тревога - няма бомби.

Това, което намерили било:

Петър Трайков, командир на екипа военни от Сухопътните войски: Камък. Обикновен голям камък.

Така се оказа, че вместо ред в мазето си, съседът предизвика хаос в квартала. Но както е казал народът "Всичко е добре, когато завършва добре".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургаската полиция разби банда за кражби и разпространение на наркотици
Бургаската полиция разби банда за кражби и разпространение на наркотици
Ветко Арабаджиев остава в ареста, реши Апелативният спецсъд
Ветко Арабаджиев остава в ареста, реши Апелативният спецсъд