Фалшива тревога за бомба вдигна на крак полиция и военни в квартал Лозенец в София. Жилищен блок беше евакуиран за часове наред. Тази сутрин около 8 ч мъж се обадил на 112, за да сигнализира, че е намерил предмет в мазето на блока си, който прилича на снаряд от Втората световна война. Когато военните пристигнаха на адреса обаче, вместо бомба намериха камък.

Рано тази сутрин жител на квартал "Лозенец" решил да разчисти мазето в блока си. Някъде сред зимнината и ненужните вещи обаче забелязал странен предмет, който стърчал от пода. След като се приближил, мъжът преценил, че това е 74-годишен неизбухнал снаряд. И позвънил на 112.

Малко след 8 ч пред блока пристигнали полицаи. Отцепили района и евакуирали всички живеещи в блока. Обяснили им, че на място трябва да дойдат специални екипи, които да проверят опасна ли е находката на съседа им. Цели 5 часа по-късно в "Лозенец" пристигна Военна полиция и служители на Сухопътните войски.

Петър Трайков, командир на екипа военни от Сухопътните войски: Съгласно заповед на командира на Сухопътни войски бяхме изпратени по сигнал, че има метален предмет, наподобяващ бомба.

Подготвени със специална екипировка и инструменти за обезвреждане военните влязоха в мазето, но само 10 минути по-късно приключиха работа.

Петър Трайков, командир на екипа военни от Сухопътните войски: Фалшива тревога - няма бомби.

Това, което намерили било:

Петър Трайков, командир на екипа военни от Сухопътните войски: Камък. Обикновен голям камък.

Така се оказа, че вместо ред в мазето си, съседът предизвика хаос в квартала. Но както е казал народът "Всичко е добре, когато завършва добре".

Мъж откри предмет, наподобяващ снаряд в мазе в София

Мъж откри предмет, наподобяващ снаряд в мазе в София

Предмет, наподобяващ на снаряд, останал от Втората световна война, беше намерен в мазе в софийския квартал "Лозенец". Районът е отцепен и се очаква на...