НОВИНИ

​Снайперист от Хасково изуми колегите си от НАТО с уникален изстрел

Ефрейтор Крум Хаджипетков успял да уцели със снайпер мишена на разстояние километър и половина. Славата на родната армия военнослужещият носи преди 2 месеца на състезание в Германия.

bnt avatar logo
от ​Младен Желязков
12:43, 02.10.2018
9484
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Ефрейтор Хаджипетков трябвало да измине 21 км. за 3 часа с тежест 25 кг. по време на състезанието в Германия. След това той трябвало да стреля по мишена на километър и половина, при това с чуждо оръжие. Въпреки трудния маршрут и получените травми българинът успял да се прицели с оръжието на финландски снайперист и уцелил мишената с размери 50 см. на 1 м.

ефрейтор Крум Хаджипетков: Попадението беше записано от американеца, финландския капитан потвърди попадението, а немския специалист потвърди разстоянието. Думите на американеца бяха, че това е рекорд за самото състезание.


;

Впечатляващият изстрел не носи победа на българския отбор. Той обаче печелил признанието на всички военнослужещи от държавите членки на НАТО.

ефрейтор Крум Хаджипетков: Моята мотивация беше да покажа способностите на българската армия, способностите на българския войник с оръжие, което виждам за пръв път. С чуждо оръжие да покажа какво можем ние българските снайперисти, войници в българската армия.

Ефрейтор Хаджипетков е от 9 години в Българската армия и зад гърба си има много мисии зад граница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще изглежда новата пленарна зала на депутатите?​
Как ще изглежда новата пленарна зала на депутатите?​
​Продължава укрепването на свлачището край Сарафово
​Продължава укрепването на свлачището край Сарафово