Емблематичното детско предаване на БНТ "Лека нощ, деца" става на 59 години. Поколения българи като деца са си лягали да спят след Сънчо, както популярно всички наричат поредицата.
В създаването на "Лека нощ, деца" участват водещи писатели, композитори и най-добрите актьори от Кукления, Сатиричния и Народния театър.

Румен Николов, главен редактор на редакция "Детски и младежки предавания": Сънчо е легенда в БНТ. Сънчо е вододелът на вечерта - той така е замислен във времето, защото е време малките да отстъпят екрана на големите - тогава имаше само една телевизия. Всъщност създаването е през 1960 г., когато започват приказките на Педя човек, лакът брада. Те се излъчват от Първо студио на телевизионната кула, беше тогава. Слава Рачева с чичко Филипов. След което много актьори, включително и нашите говорители, разказват приказки на децата директно в ефир.
И вече година и половина след това се създава Сънчо като национален образ - той е фолклорен герой. И текста за песента пише Димитър Спасов, а музиката е на Петър Ступел.
Времената доста са се променили и Сънчо извиква някаква носталгия у по-възрастното поколение. Но сегашните деца имат в ръцете си дистанционно, имат мобилни телефони, от които могат да си повикат каквото пожелаят като картина. И отдавна вече не важи този вододел на вечерта.