Ако изборите във Великобритания бяха днес, опозиционните лейбъристи биха спечелили, а лидерът им Джеръми Корбин би станал следващият министър-председател. Това показва проучване на британския вестник "Сънди Телеграф". Управляващите консерватори на Тереза Мей са загубили доверието на гражданите, заради неспазеното обещание кралството да напусне ЕС на 29 март.

Мнозина привърженици на идеята за Брекзит определят отлагането му за 31 октомври като "предателство" и "провал" на правителството на Тереза Мей. Според проучване на "Сънди Телеграф", ако изборите бяха днес, консерваторите ще загубят 59 места в парламента и ще останат с 259.

Със своите предполагаеми 296 депутати, Лейбъристите на Корбин ще станат управляващи. За да стане премиер, обаче, той ще трябва да се коалира с Шотландската национална партия.

Отлив от привърженици на торите, уморени от сагата около развода с Брюксел, ще има и в посока на евроскептичната ЮКИП и новата партия „Брекзит“.

След удължаването на Брекзит: Великобритания трябва да организира евроизбори

След удължаването на Брекзит: Великобритания трябва да организира евроизбори

Европейският съюз даде на Великобритания нова отсрочка за Брекзит. След петчасови преговори стана ясно, че разводът между Брюксел и Лондон се отлага з...

Как ще се отрази участието на Великобритания на евроизборите?

Как ще се отрази участието на Великобритания на евроизборите?

Европейският съюз даде на Великобритания нова отсрочка за Брекзит - 31октомври. Едно от условията е страната да организира европейски избори в края на...

Вестникът посочва още, че Дейвид Камерън е взел решението за референдума за Брекзит, за да пресече развитието на евроскептичните партии, но всъщност това е довело до точно обратния резултат и сега консерваторите рискуват да загубят властта.

Последно лейбъристи управляваха в периода 1997-2007 с премиери Тони Блеър и Гордън Браун.

Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит"

Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит"

В Великобритания днес се проведе първият голям митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит". Стотици хора се събраха в Биримингам, където Фараж...