НОВИНИ

Фирмата, която повреди ограждения на велоалея на бул."Дондуков", ще бъде глобена

Тази сутрин София осъмна покрита със сняг. Снеговалежът в столицата е бил най-силен. Ситуацията се отрази зле на скоро ремонтирания булевард "Дондуков" - при почистването снегорин изкърти и отнесе част от огражденията на велоалеята. Вижте повече в прякото включване наТереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:05, 10.12.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Гаранция, че това няма да се повтори, няма как да бъде дадена.

Освен на бул.“Дондуков“, такива ограничители има и на ул.“Раковски“. Заради това, че самите делинеатори, както всъщност се наричат тези прегради, са лесни за премахване, Столичната община е направила и инструктаж, според който шофьорите на снегорини трябват да спазват определено отстояние от тях. В този случай обаче, заради невниманието на водача, това не се е случило.

Още на обяд, когато от Столичната община разбраха за случилото се, беше назначена проверка и бяха изпратени служители, които да съберат буквално разпилените по пътното платно прегради. Заради това, че не е спазила инструкциите за почистване, фирмата ще бъде санкционирана, увериха ни от Столичната община.

В най-кратки срокове велоалеята ще бъде върната към предишния си вид отново за сметка на фирмата, чиято собственост е почистващата машина. Колко ще струва това, обаче и дали старите ограничители са използваеми, засега не е ясно. Шофьорът, който е управлявал снегорина, ще бъде наказан също, а как, зависи от фирмата.

На фона на продължителните снеговалежи през последната вечер, много хора се оплакаха в социалните мрежи, че през нощта, когато започна да вали по-силно на много места в София не е имало снегопочистващи машини и движението е било затруднено.

От Столичната община обясниха, че 142 са били машините, които са отговаряли за почистването на столицата през изминалата вечер. Обработени са били основни и вътрешноквартални улици. Заради снеговалежите усложнена беше обстановката към Витоша и Панчарево, където имаше навявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение около решението на Тръмп за Ерусалим
Напрежение около решението на Тръмп за Ерусалим
Кресненското дефиле продължава да бъде едно от най-опасните пътни трасета
Кресненското дефиле продължава да бъде едно от най-опасните пътни трасета