НОВИНИ

Снегът усложни пътната обстановка в страната

През деня автомагистралите и основните пътища бяха отворени за движение. То беше ограничено единствено по АМ „Люлин“ в посока София между първи и втори тунел поради опасност от свлачища.

bnt avatar logo
от БНТ
17:59, 22.03.2018 (извънредно)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Към момента движението за всички автомобили е ограничено по АМ „Тракия“ по пътната връзка София-Костенец заради ремонти, съобщиха от АПИ. Ограничение за движение има и по АМ „Струма“ преди тунел „Блатино“ в област Кюстендил поради кратковременни ремонти.

Заради снегонавявания бяха въведени ограничения за движение на ТИР-ове по АМ „Хемус“ в област София и в двете посоки и по АМ „Тракия“ между София и тунел „Траянови врата“ в двете посоки.

Тежкотоварните камиони бяха спирани при Ботевград. Временни ограничения имаше в няколко прохода.

С ограничения за ТИР-ове са и участъци от пътищата Видин-Монтана, Русе-Шумен, Русе-Бяла и Шумен-Силистра. Виждате актуалното състоянието на пътищата според мобилното приложение на АПИ - Лима, което можете да следите в реално време, докато пътувате.

;

Карлово

Паднала скална маса на жп-линията до село Песнопой спря влаковете между Пловдив-Карлово. Пътниците бяха превозени с автобуси. Първият сутрешен влак е ударил падналите скали, но няма пострадали пътници. В 14 ч. движението беше възстановено.

Враца

Над 20 часа продължава да вали сняг във Врачанско. Заради аварирал ТИР на Е-79 се образуваха километрични опашки от тежкотоварни автомобили. Движението беше отклонявано през Искърското дефиле, а изнервените шофьори негодуваха, че нямат никаква информация кога ще бъде възстановено движението към София.

;

Русе

Петима души пострадаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла в района на Две могили. Катастрофираха джип, лек автомобил, пътнически автобус и ТИР. Причина са снегонавяванията и силния страничен вятър. Заради катастрофата се образува огромна колона от автомобили, а движението в посока Русе е ограничено за автомобили над 12 т.

Хасково

Катастрофа между автомобил и снегорин стана на магистрала Марица в района на Димитровград. Колата и снегоринът се блъснали в разделителната мантинела между двете платна. При инцидента е пострадал шофьорът на леката кола. Движението в участъка беше ограничено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на таланта против агресията и насилието
"Ден на таланта" против агресията и насилието
Борисов се срещна с Доналд Туск
Борисов се срещна с Доналд Туск