Снежна блокада и в София. Непочистени улици предизвикаха задръствания и големи закъснения на градския транспорт. Тапи се образуваха не само по големите пътни артерии, но и по по-малките улици. Как изглежда в час пик един от най-натоварените участъци булевард „Цариградско шосе“ и продължават ли големите закъснения на обществения транспорт - на пряката линия беше Тихомир Игнатов.

София

Още рано сутринта част от градския транспорт в София закъса по непочистените улици. Най-тежка беше обстановката в кварталите Симеоново и Драгалевци, където хората чакаха по спирките повече от час. Някои дори решиха да споделят пътуването си в социалните мрежи.

В социалните мрежи се появиха и кадри на пътници, които бутат закъсали автобуси. Единият от тях по линия 120. Някои дори се пошегуваха, че в цената на билета от 1,60 лв. е включена спортна програма.

© БТА / Архив

В снежния капан попаднаха и много шофьори, които вече са сменили зимните гуми.

Сутринта идвах насам с кола от района на Бистрица и не беше чистено никъде. Няма как да съм доволен от нещо, което го няма.

В късния следобед обстановката се нормализира, а градският транспорт навакса закъсненията.

От общината заявиха, че фирмите, участвали в сутрешното почистване, ще бъдат санкционирани.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Обстановката наистина беше тежка, но те трябваше да предвидят всичко това и да се справят по-добре. Категорично няма да им бъде заплатено за обработката по време на сутрешния трафик.

Обработката срещу заледяването на пътната настилка ще продължи и през нощта.

Над 130 снегорина продължават да са в готовност за нови снеговалежи.

От общината заявиха, че при нужда чистенето на улиците в час пик ще се подпомага от екипи на Пътна полиция.