НОВИНИ

Снимат мегапродукция за спасяването на момчетата от пещерата в Тайланд

Тайландска филмова компания се присъедини към надпреварата за пресъздаване на драматичната история на 12-те млади футболисти и техния треньор, освободени от наводнената пещера, съобщи един от продуцентите на компанията. След като децата бяха изведени успешно от пещерата в северен Тайланд преди два месеца, се появи медиен интерес към историята, която привличаше света седмици наред.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:36, 11.09.2018
Чете се за: 00:38 мин.
Още
снимат мегапродукция спасяването момчетата пещерата тайланд

Производители на документални филми и холивудски продуценти полудяха по идеята за заснемане на филм, а журналистите инспирираха авторите на книги да претворят изключителната по рода си спасителна мисия.

Банкокската продуцентска компания De Warrenne Pictures, е последната, съгласила се да финансира версията, наречена "Пещерата", снимките на която трябва да започнат през ноември.

"Проектът вече е в ход", каза продуцент Катрина Грос за филма, който ще бъде режисиран от Том Уолър - живеещият в Банкок режисьор със смесен тайландско-ирландски произход.

;

В операцията по спасяването на момчетата, които влязоха в пещерата след тренировка по футбол и бяха блокирани от прииждащите от дъждовете води, взеха участие експертни пещерни водолази от цял свят. Децата бяха открити след 11 дни в кална ниша, без храна и прясна вода, заобиколени от залялото всичко около тях наводнение.

Бивш тюлен от тайландския флот загина в операцията по измъкване на групата футболисти.

;

Медийният интерес не стихна дълго време, а миналия четвъртък момчетата дори бяха накарани да пълзят през макет на тунел, пресъздаващ реалната пещера в мегамол в Банкок, където е създадена атракционна спасителна зона за посетителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП отпуска на България 2 млн. и 260 хил. евро за наводненията в Бургаско
ЕП отпуска на България 2 млн. и 260 хил. евро за наводненията в Бургаско
Премиерът Борисов инспектира строежа на спортната зала Арена Бургас
Премиерът Борисов инспектира строежа на спортната зала "Арена Бургас"