НОВИНИ

​Снимки на крадци слагат в хранителни магазини в Благоевград

Снимки на крадци на хранителни продукти са разлепени на витрините на някои магазини в Благоевград. Продавачите и собственици на търговските обекти поставят снимките, направени от видеокамери, още на входа на магазините, за да могат хората да видят лицата им и да се пазят от тях.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
17:33, 17.07.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Продавачи и собственици на магазини за дрехи и хранителни стоки в Благоевград се оплакват от зачестилине кражби през последните месеци. Най-много се крадат хранителни продукти, а заловените са предимно млади хора.

В този хранителен магазин са монтирани десетки видеокамери, с които се наблюдава всяка част на търговския обект. Въпреки това всеки ден стават кражби. Да се вземе стока от рафтовете, без да се види лицето на човека обаче е невъзможно, защото записите се правят с няколко камери едновременно. Управителят на супермаркета казва, че от тях много лесно се вадят снимки на крадците.

Валери Николов - управител на магазин: "Залавяме ги, както си е по реда, описва се, извикваме полиция, даваме си ги на прокуратурата. И вече от тук нататък всичко е в ръцете на органите."

Продавачите и управителят на магазина са нарекли мястото със снимките „стената на срама". Разказват, че това е наказанието им срещу крадците.

Валери Николов, управител на магазина: "Идеята е когато го залепиш нали, той да се почувства засрамен. И да го знаят в квартала. И мисля че има доста добър ефект."

Хората от квартала разказаха, че са доволни от разлепените снимки.

- Стига всеки да си получи заслуженото, като бъде хванат. Щото има и когато го хванат, и по някакъв начин се измъква.

Стената на срама в магазините вече дава резултати. Сниманите и заловени крадци повече не влизат в търговските обекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба от картини с Левски на открито в центъра на София
Изложба от картини с Левски на открито в центъра на София
Деветима са кандидатите за генерален директор на БНТ
Деветима са кандидатите за генерален директор на БНТ