НОВИНИ

Снимките на патафарианците с гевгир на главата станаха законни и в Русия

Нова победа за пастафарианството. Религията, създадена преди десет години в Съединените щати, намира все повече привърженици по света. Характерни за последователите й са снимките за официални документи с гевгир на главата. След като в Австрия подобни снимки бяха признати за законни, сега това се случи и в Русия.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
21:48, 13.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Правото на хора с определени религиозни убеждения им позволява да се снимат за свидетелство за управление с шал или бурка.

Щом може за тях, може и за нас, твърдят убедените пастафарианци. Те вярват в създаването на Вселената от Летящото спагетено чудовище, а религията им е призната официално. По тази причина нейният последовател от Москва Андрей Филин е получил официално позволение от властите да се снима с гевгир на главата за новата си книжка.

Андрей Филин: Гевгирът се използва за сготвените спагети. Няма нищо по-красиво, по-смешно и по-мило от човек с гевгир на главата си. Снимка за документи с така покрита глава говори за вашето сериозно отношение към религията.

Насмешката наистина прозира в това сериозно отношение. Само че всички изисквания за религиозна принадлежност са спазени официално. Своеобразната победа на Андрей е отбелязана на сайта на московските пастафарианци, подписан не от кого да е, а от Нико Алм - австриецът, който първи се пребори със законите и си издейства правото на снимка за документ с цедка за спагети на главата. Изглежда наистина абсурдно. Но такива са и немалко правила в света, в който живеем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новото старо кино Люмиер
Новото старо кино "Люмиер"
Антарктически дневник: Заливът, слънцето, айсбергите и тюлените
Антарктически дневник: Заливът, слънцето, айсбергите и тюлените