Студен атмосферен фронт обхвана големи части от Съединените щати, най-мразовито е в Севрозиточните части на страната. Зимни бури и в Канада, там се очакват обилни снеговалежи.

Минусови температури и обилен снеговалеж усложняват обстановката в редица американски щати. Заледени пътища и отменени полети провалиха плановете на хиляди американци, решили да пътуват около Деня на Мартин Лутър Кинг, който се отбелязва днес.

В щатите Върмонт, Мейн и Ню Хемпшър температурите паднаха до минус 37 градуса. В щата Кънектикът над 20 хиляди души останаха без електричество. В щата Пенсилвания действа режим на извънредно положение. Снегът предизвика транспортен хаос и в Масачузетс.

Снежни и студени бяха и почивните дни в Канада. В източните части на страната снежната покривка надмина 50 см. Температурите паднаха до минус 20 през деня. Лошото време е съпроводено със силен вятър, достигащ на моменти до 100 километра в час. В Монреал беше отменен фестивалът на снега. В следващите дни се очаква повишаване на температурите и утихване на вятъра.

Температурите паднаха до -37 градуса в САЩ

Температурите паднаха до -37 градуса в САЩ

Студен атмосферен фронт обхвана големи части от Съединените щати и Канада.