НОВИНИ

Сняг и поледици блокираха Североизточна България

След обилните снеговалежи в първите дни на годината, на места в страната обстановката остава тежка. Редица пътища продължават да са блокирани. Затворени са 3 прохода - Върбишки, Златишки и Троянски. Ограничено е движението и през проходите Петрохан, Твърдишкия и Котленския, както и през Предела между Симитли и Разлог. Цяла нощ снегопочистващата техника е по пътищата. Издадено е предупреждение за поледици. В около 50 училища в страната няма да се учи днес.

Надежда Василева
от Надежда Василева Екип на "По света и у нас"
12:00, 05.01.2016
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

СИЛИСТРА

Обилен снеговалеж затрудни движението по пътищата в Силистренска област рано тази сутрин. Наложи се временно да бъде спряно движението на товарни автомобили по републиканската пътна мрежа за по-бързо и ефективно почистване на пътните настилки. Към момента всички пътища в областта са проходими при зимни условия, почистени и опесъчени. Препоръчва се движението да става с повишено внимание и съобразена скорост. В областта няма населени места без ток. Училището в Дулово ще остане затворено днес и утре, поради авария в парната инсталация.


;

ВАРНА

Във Варна и областта обстановката се нормализира още през нощта. Пътищата са отворени. В града продължава разчистването на снега край спирките и по тротоарите. В община Варна няма затворени училища. В Аврен учениците не учат днес, а в Долни Чифлик, Аксаково, Дългопол и Белослав ваканцията ще продължи още ден. Днес ще бъде почистен и маршрутът, по който ще мине утре празничното Богоявленско шествие - от катедралния храм "Свето Успение Богородично" до Трета буна. Мястото, където ще бъде хвърлен кръстът, днес ще бъде огледано от водолази.


;

БУРГАС

В Бургаска област няма населени места без ток. В осем училища в общините Камено и Айтос е обявен неучебен ден заради снегонавяване, образуване на преспи и затворени пътища. Навсякъде другаде в областта учебният процес протича нормално. Температурата на въздуха е малко над нулата и снежната покривка се топи. Пътната обстановка в областта е нормална при зимни условия.


;

ШУМЕН

Рано сутринта улиците в Шумен бяха сковани от лед. Улица "Съединение" беше затворена за кратко заради множество сигнали за заледени участъци по нея. Там възникна и пътен инцидент, при който бяха ударени две деца, пресичащи на пешеходна пътека. Според шофьорката улицата била заледена и затова не успяла да спре. Почистването започна през нощта, но поради дъжда и заледяванията пътните служби не успяха да се справят навреме. Тази сутрин беше затворен за движение и пътят Шумен - Силистра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Бойко Борисов се надява на икономически ръст от 4,5%
Премиерът Бойко Борисов се надява на икономически ръст от 4,5%
ООН осъжда атаките срещу саудитските мисии в Техеран
ООН осъжда атаките срещу саудитските мисии в Техеран