НОВИНИ

Сняг и поледици се очакват днес

Шофьорите да карат внимателно, предупреждават от Агенция пътна инфраструктура. В последния работен ден преди националния празник, от 16 до 20 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т. по автомагистралите и най-натоварените пътища.От 20 ч. вечерта тази вечер ще бъде затворен и прохода Шипка във връзка с предстоящите утре празненства.

bnt avatar logo
от БНТ
06:06, 02.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Дъжд вали в района на Благоевград и в област София. Във връзка с зимната обстановка, продължаващи валежи и ниски температури през нощта в София са направени по две обработки със смеси срещу заледяване. Снегопочистващите машини са работили във всички 24 райони на Столична община приоритетно по трасетата на градския транспорт, опасни и стръмни участъци, Южната дъга на Околовръстен път, общински пътища, както и частично в основни улици в кварталите и вътрешно-квартални улици. 140 снегопочистващи машини са в готовност.

В двата кризисни центъра на Столична община са настанени 188 души, останали без дом.

Сняг вали на високопланинските проходи. Пътните настилки са заснежени, заледени и обработени. Намалена видимост поради мъгла има в района на Кнежа.


През нощта в столицата са направени по две обработки със смеси срещу заледяване. Почистващите машини са работили приоритетно по трасетата на градския транспорт, опасни и стръмни участъци, Южната дъга на Околовръстен път, частично в основни улици в кварталите.

Пътните настилки в цялата страна са заснежени, заледени и обработени. Преди националния празник се въвеждат ограничения в движението.

;
Бойко Рановски - началник на отдел „Пътна полиция“: Днес от 16 до 20 часа има забрана за движение на тежкотоварни автомобили. Същата забрана важи и за 5-и март от 14 - до 20 часа. Утре за мероприятията ще има официални гости, ще ма официлани делегации е създадена организация за допускане на празненствата на връх Шипка по случай годишнината от освобождението на България. Също така е създадена организация и на други места в страната. В столицата и на други места, където ще има мероприятия, за да се обезпечи обществения ред, създадена е организация за присъствие на колеги от Охранителна полиция, от Пътна полиция. Така че се надяваме всичко да мине безпрепятствено.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руският патриарх Кирил пристига на тридневно посещение у нас за 3-и март
Руският патриарх Кирил пристига на тридневно посещение у нас за 3-и март
​Норвежки състезател по канадска борба рине сняг 55 дни по 12 часа на ден
​Норвежки състезател по канадска борба рине сняг 55 дни по 12 часа на ден