НОВИНИ

СО поема разходите по погребенията на всички жертви от инцидента край Своге

По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община (СО) ще поеме разходите за погребенията на всички загинали в тежката катастрофа край Своге, съобщиха от Столична община. Всички жертви са жители на Столична община.

поема разходите погребенията всички жертви инцидента своге
bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 27.08.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Най-много загинали – 15 са от софийското село Световрачене, където днес в църквата "Св. Безсребърници Козма и Дамян" беше отслужена заупокойна молитва за паметта на загиналите. На църковната служба присъстваха кметът Йорданка Фандъкова, кметът на Световрачене Светла Николова и на район Нови Искър Даниела Райчева.

За възстановяването на пострадалите се организира кръводарителска акция. Общинската Първа МБАЛ – София, съвместно с Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и подкрепата на Министерство на здравеопазването организира кръводарителска акция.

15 тежко пострадали са настанени в болниците "Пирогов", ВМА, "Св. Анна" и "Царица Йоанна", като някои са с опасност за живота. Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти за тях е ежедневна. Всеки, който желае да помогне, може да дари кръв в сряда от 10 ч. до 14 ч. в Първа МБАЛ, ет. 1 кабинет 32 .

Кръв може да се дари всеки ден и в Националния център по трансфузионна хематология. Работното време там е от 8 ч. до 12 ч. и от 13 ч до 16,30 ч. , а в събота и неделя – от 9 ч до 15 ч.

Кръводарителите трябва да са клинично здрави, да не са приели лекарства в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и задължително да носят в себе си документ за самоличност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Разследващи и прокурори влязоха в сградата на Трейс груп
​Разследващи и прокурори влязоха в сградата на "Трейс груп"
Възстановено е движението по пътя Своге - София
Възстановено е движението по пътя Своге - София