Собственик на ферма за крави от пловдивското село Болярино прегази с колата си мъж, влязъл да краде за пореден път в имота му. Загиналият е от близкото село Белозем. Той се е промъкнал в нивата с още двама мъже в нощта срещу неделя. 60-годишният фермер е от кипърски произход и от години отглежда животни край Болярино. Задържан е за умишлено причинена смърт при управление на моторно превозно средство.

Болярино, Раковски

Тримата мъже влезли в имота на Димитракис Пирилис в Болярино с каруца. Носели коса и други земеделски инструменти.

Румен Попов - окръжен прокурор на Пловдив: Били са забелязани от собственика на фермата, който се е качил на товарния си джип и започнал кратко преследване в рамките на 300-400 метра като лицата, които са се опитали да извършат кражбата са се разбягали в различни посоки в нивата, засята с люцерна.

Фермерът настигнал един от мъжете и го блъснал с колата. Потърсил и другите двама, но те избягали. След това се върнал при прегазения.

Румен Попов: Дали е имало повторно прегазване или не ще бъде установено от назначената комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза.

Загиналият има 14 присъди. Последно е лежал 7 години в затвора заради кражба на коне от имота на кипъреца. Оставя 8 - месечно бебе сираче и бременна жена. Другите двама мъже, които са задържани, също са осъждани многократно. Според кмета на Белозем, който е познавал фермера, в имота му е имало поредица посегателства.

Иван Тачев - кмет на село Белозем: Имаше крадени крави, телета, прасета, магарета, за каквото се сетиш, освен това инвентар има. На всичко отгоре и палена къща има на този човек, не знам дали от същите хора е палена. Този човек, в това състояние, в което е изпаднал, за да стигне до там, най-вероятно вече не е можел да търпи.

За да няма напрежение в Болярино, през целия ден в селото остана полицейски патрул.

Собственикът на фермата е задържан за 72 часа. Ако обвиненията срещу кипъреца бъдат доказани, той може да получи от 10 до 20 години затвор.