Собственикът на магазин в плевенския квартал "Дружба 1" е в много тежко състояние след взрив в супермаркета, който стана снощи. Около 20:00 часа е експлодирал агрегат в подземието на търговския обект. Не е ясно дали собственикът се е опитал да го изгаси възникналия пожар и какво точно е правел до агрегата. Няколко противопожарни автомобила са гасили в продължение на 30 минути магазина. Окръжната прокуратура в Плевен вече е образувала досъдебно производство във връзка с пожара.

Плевен

Разпитите по случая са започнали още вчера и днес ще продължават, съобщиха от прокуратурата. Огледите се извършват от тази сутрин. Пожаро-техническа експертиза ще трябва да установи причините за възникването на пожара, заяви регионалният говорител на МВР Мариана Цветкова.

Обектът, който в момента е затворен, е със нанесени много сериозни материални щети. Пострадалият 40-годишен собственик на магазина е бил в Плевенската болница, след това е закаран в "Пирогов", други пострадали няма, допълни Цветкова.

Сигналът за инцидента е постъпил в 20.27 ч. снощи и веднага на място са пристигнали четири екипа огнеборци с три специализирани автомобила. По първоначалните данни след спиране на електрическия ток в обекта собственикът лично е влязъл в помещението при генератора, който е трябвало да захрани с ток обекта. Там е възникнал пожарът, но причините тепърва ще бъдат установявани от пожаро-техническата експертиза. От пламъците и при гасенето на огъня са нанесени много щети на търговския обект и стоката вътре в него.