Собственикът на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков е открит мъртъв тази сутрин в Благоевград. От полицията са категорични,че става дума за самоубийство. Той и съпругата му са подсъдими за данъчни престъпления и лихварство. Повече от 200 вложители в касата са измамени с над 3 милиона и 600 хиляди лева. Скандалът гръмна през 2016 година. В петък е насрочено заседание по делото.

Тялото на 62-годишния Георги Близнаков е намерено безжизнено пред този блок в Благоевград. От полицията казаха, че няма следи от насилие и няма данни за извършено криминално престъпление.

Инцидентът е станал тази сутрин около 6:30 часа, когато мъжът решил да сложи край на живота си, скачайки от прозорец на стълбищна площадка.

Хората от блока разказаха, че той не живее там. Помислили, че отива при свой познат.

Близнаков и съпругата му бяха задържани през октомври 2016 година по обвинения за лихварство и укриване на данъци. Измамени от собствениците на Кредитно-спестовната кооперация „Дупнишка популярна каса" се оказаха стотици вложители в нея. Те били примамени с обещания за високи лихви - около 17%, а в крайна сметка се оказали и без спестяванията си след фалита на касата. Делото не можа да стартира през юни, защото Георги Близнаков тогава беше в болница. Следващото заседание е насрочено за този петък. Процесът е трябваше да се гледа в Окръжния съд в Кюстендил, но тъй като голяма част от измамените са от Дупница, е насрочено изнесено заседание в Районния съд в града.