Петима души, включително тайландският милиардер, собственик на английския футболен клуб "Лестър" Вишай Сривадханапрабха, са загинали в събота вечерта при катастрофа на вертолет близо до стадиона "Кинг Пауър". съобщи британският таблоид "Сън". По информация на изданието всички на борда на машината, включително двамата пилоти, са загинали.

© БТА

По думите на очевидци, вертолетът излетял от терена на стадиона, час след края на поредната футболна среща между "Лестър" и "Уест Хем", но почти веднага е загубил височина и се е разбил на служебния паркинг на около 200 м от стадиона. Машината е избухнала в пламъци, които са били потушени от пристигналите огнеборци за около 20 минути. От полицията в Лестър не посочват и каква е причината за катастрофата.

60-годишният Вишай Сривадханапрабха основава в края на 80-те години на миналия век компанията си "Кинг Пауър", занимаваща се с безмитна търговия. Той бързо успява да стане един от най-богатите хора в родината си Тайланд, а през 2010 г. влиза в управлението на "Лестър". Година по-късно закупува и контролния пакет акции на клуба. През 2014 г. "Лестър" се завърна в елита на английския футбол, а две години по-късно сензационно спечели титлата във Висшата лига.

Списание "Форбс" оценява богатството на Вишай Сривадханапрабха на 4,9 милиарда долара.