НОВИНИ

Собственикът на ФК "Лестър" загина при инцидент с вертолет във въздуха (СНИМКИ)

Петима души, включително тайландският милиардер, собственик на английския футболен клуб "Лестър" Вишай Сривадханапрабха, са загинали в събота вечерта при катастрофа на вертолет близо до стадиона "Кинг Пауър". съобщи британският таблоид "Сън". По информация на изданието всички на борда на машината, включително двамата пилоти, са загинали.

bnt avatar logo
от БГНЕС/БТА
22:24, 28.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
собственикът лестър загина инцидент вертолет въздуха снимки

По думите на очевидци, вертолетът излетял от терена на стадиона, час след края на поредната футболна среща между "Лестър" и "Уест Хем", но почти веднага е загубил височина и се е разбил на служебния паркинг на около 200 м от стадиона. Машината е избухнала в пламъци, които са били потушени от пристигналите огнеборци за около 20 минути. От полицията в Лестър не посочват и каква е причината за катастрофата.

60-годишният Вишай Сривадханапрабха основава в края на 80-те години на миналия век компанията си "Кинг Пауър", занимаваща се с безмитна търговия. Той бързо успява да стане един от най-богатите хора в родината си Тайланд, а през 2010 г. влиза в управлението на "Лестър". Година по-късно закупува и контролния пакет акции на клуба. През 2014 г. "Лестър" се завърна в елита на английския футбол, а две години по-късно сензационно спечели титлата във Висшата лига.

Списание "Форбс" оценява богатството на Вишай Сривадханапрабха на 4,9 милиарда долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Нов керван с мигранти потегли от Салвадор за САЩ
Нов керван с мигранти потегли от Салвадор за САЩ
САЩ ще се консултират с европейските съюзници по Договора за ядрени оръжия
САЩ ще се консултират с европейските съюзници по Договора за ядрени оръжия