Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярката за неотклонение на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров. Прокуратурата настоява той да бъде върнат в ареста, защитата пък обжалва определената му от по-долната инстанция гаранция от 100 000 лв.

Вижте повече подробности в прякото включване на репортера ни Иво Никодимов, който следи делото.

Прокуратурата внесе нови доказателства, а самият Иван Тодоров дойде в съда заедно с адвоката си и се запозна с тях. След това, видимо притеснен, той напусна сградата, като се опита да избегне срещата с журналистите. Собственикът на "Тад Груп" отказа да отговаря на въпросите.

Адвокатите на Тодоров ще настояват Апелативния съд да не му определя мярка за неотклонение, понеже според тях, не може да се направи обосновано предположение, че той е подбудил служителя си Кристиян Бойков да копира данни от НАП и да ги разпространява в медиите.

Според прокуратурата обаче, това е точно така и дори е имало изнудване на фирми с техни лични данни от "Тад Груп". Последната дума има съдът, делото се очаква да започне следобед.

Очаквайте подробности в следващите емисии "По света и у нас".

Спецпрокуратурата публикува доказателства срещу "ТАД груп" (СНИМКИ)

Спецпрокуратурата публикува доказателства срещу "ТАД груп" (СНИМКИ)

От Спецпрокуратурата представиха за медиите части от доказателствения материал, събран в хода на разследването срещу "ТАД груп". Уточнява се, че това...