НОВИНИ

Собственикът на взривения апартамент във Варна имал 30 л бензин и 11 л газ

Идентифицираха тялото на Веселин Димитров, който е вероятният извършител на взрива във Варна. Той е разполагал с 30 литра бензин и 11 литра газ. Преди взрива е местил мебели в жилището, за да увеличи силата на ударната вълна.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
12:07, 16.01.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Оказва се, че количествата бензин и газ са напълно достатъчни за създаване на необходимата концентрация, с която Веселин Димитров да взриви и унищожи апартамента, който обитавал, а дори и съседните.

В огледа участват и специалисти по взривовете, които са категорични, че не е използвано взривно вещество. Прави се и пожаротехническа експертиза, за да се разбере как точно е станало възпламеняването и дали не става дума за късо съединение в електрическата инсталация. Събрани са и косвени доказателства, които посочват кои са жертвите. Единият е Веселин Димитров, а другата - съседката.

Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна: Установен е и човекът, който последен е разговарял с Веселин Димитров. Ако трябва да вадим изводи за негови намерения от тези разговори, считам, че към момента те биха били извадени от контекста на целия разговор защото на последния разговор е бил спокоен, правил си е планове за бъдещето, както и се е уговорил с неговия приятел, както Веселин Димитров е уговорил с неговия приятел среща в сряда или в четвъртък, при условие, че са живи и здрави.
Ако се потвърди, а доказателствата сочат в тази насока, че той е произвел взрива, няма как да се говори вече за случайно, а всичко е било целенасочено.
;

От прокуратурата се надяват по-късно да имат пълен психологически профил на Веселин Димитров. Свидетелските показания са крайно противоречиви - от добър човек до човек, склонен към крайно насилие.

;

Тежко пострадалата 81-годишна жена е все още в реанимация и е на командно дишане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството реши: Създава се държавен ВиК холдинг
Правителството реши: Създава се държавен ВиК холдинг
Отново завишени стойности на серен диоксид в Перник
Отново завишени стойности на серен диоксид в Перник